Увеличават се сигналите за змии, плъзнали след дъждовете

Увеличават се сигналите за змии, плъзнали след дъждовете

Увеличават се сигналите за змии, плъзнали след дъждовете

През последните дни са се увеличили рязко набезите на змии на много места в страната. Затоплянето на времето след обилните дъждове е накара различни видове смоци и водни змии да изпълзят. 
Пожарникарите все по-често се отзовават на сигнали за влечуги, допълзели в коли, дворове и къщи. Експертите очакват популациите да стават все по-големи в горещините. Те предупреждават, че тези змии не нападат, но не бива да бъдат дразнени, защото това може да ги предизвика.

През почивните дни само във Великотърновско спасителните екипи са се отзовали на три повиквания заради смокове, промъкнали се в автомобили.

Огромен смок е бил хванат и в подлез в Полски Тръмбеж. Подадените са множество сигнали за набези от влечуги в плевенско и хасковско. Местни хора казват пред "Труд", че забелязват и рязко увеличение на популациите на таралежи, които често се промъкват в дворовете и ловят змиите.
Жители на някои софийски села също споделят, че водните змии и смоковете са все по-често срещани след дъждовете. Влечугите са плъзнали и в Смолянско, както и в Бургас, най-вече около занемарения стадион "Черноморец".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ