3000 двойки на матурата по български за зрелостниците

3000 двойки на матурата по български за зрелостниците

3000 двойки на матурата по български за зрелостниците

Оценките от матурите на зрелостниците ще станат ясни днес. Те ще бъдат публикувани на страницата на Министерство на образованието. Това съобщи пред БНТ зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

Тази година оценките са на подобно ниво, както и през предходните години. Има 3000 двойки по български език, 244 зрелостници пък са постигнали максималния брой точки - 100. Увеличаване на тройките отчитат от просветното министерство.

„Излизането на резултатите ще позволи на гимназиите да изготвят по-рано дипломите за завършено средно образование", коментира Ваня Кастрева.

„В сравнение с предишни години, резултатите са абсолютно съизмерими. Няма толкова драстична разлика, както при математиката при седмокласниците. Мога да ви кажа, че говорим за над 50 000 злелостници. За мен е много важно българският език как стои в общата оценка. Тук двойките са над 3000, което процентно е сравнително допустимо, макар че аз не бих искала и да си помисля, че някой, който получава диплома за средно образование, би се задоволил с тройка", посочи Кастрева.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ