От понеделник задължително с маски в градския транспорт в София

От понеделник задължително с маски в градския транспорт в София

От понеделник задължително с маски в градския транспорт в София

Предпазните маски за лице стават задължителни за носене в градския транспорт в София от понеделник. Изключение ще се прави само за деца под 6-годишна възраст. Това се посочва в заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев.

София влезе в Етап 1 на картата на епидемичната обстановка по региони през изминалата седмица. Двуседмичната заболеваемост в столицата надмина 300 заразени с COVID-19 на 100 хиляди души. 

Припомняме, че противоепидемични мерки за срок от един месец бяха въведени от 19 юли в София заради ситуацията с пандемията в града. Тогава се въведе задължителното носене на маска в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за спешна медицинска помощ, Столична регионална здравна инспекция, специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии. 

Те предвиждат още спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 м., хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване, работа от разстояние (надомна), при възможност. Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ