СЕМ пусна Кошлуков до изслушване за шеф на БНТ

СЕМ пусна Кошлуков до изслушване за шеф на БНТ

СЕМ пусна Кошлуков до изслушване за шеф на БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) допусна сегашния шеф на БНТ Емил Кошлуков и останалите 7 претенденти за генерален директор на БНТ до финалната фаза - изслушване на концепциите. Това се случва независимо от острите сигнали и декларация на 20 общественици и културни дейци, че според тях той не отговаря на изискването "да има обществен авторитет и професионално признание".

Изслушванията ще се проведат на 27 и 28 юни, а изборът на нов ръководител на обществената телевизия ще бъде на 29 юни. Председателят на СЕМ Соня Момчилова коментира сигнала на обществениците по време на заседанието. "Лично аз имам известен пресантиман към подписки и списъци, затова не се поддавам на подобни въздействия и влияния. Освен това в чест на обективната истина трябва да споменем, че писма и в подкрепа на управляващия в момента националната телевизия пристигнаха в СЕМ, така че няма как да не вземем под внимание и обратната гледна точка, която бе застъпена в тях, както и по отношение позицията на синдикатите.", каза Момчилова. 

"Имам резерви към кандидатурата на Кошлуков заради неговия обществен авторитет. Първо изискване към бъдещия генерален директор, е именно неговият обществен авторитет. След консултация с компетентни юристи на СЕМ, реших да подкрепя неговото изслушване в следващия етап на конкурса, защото ако не го направим, може да последва обжалване и да вкара съветът за електронни медии в процедури, които да се окажат проблемни за следващото ръководство на БНТ", каза и членът на СЕМ Пролет Велкова.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ