В отворено писмо Сарафов вижда натиск в разпоредената ревизия на дейността му

В отворено писмо Сарафов вижда натиск в разпоредената ревизия на дейността му

В отворено писмо Сарафов вижда натиск в разпоредената ревизия на дейността му

В отворено писмо до заместник главния прокурор Даниела Машева Борислав Сарафов, който също е заместник главен прокурор и ръководител на Националното следствие, остро възразява срещу разпоредената ревизия на дейността му и заявява, че вижда в това натиск заради  изразената от  него позиция по отношение на обвинител №1 Иван Гешев.

Писмото е до Машева, защото тя в момента замества Иван Гешев, който е в отпуск. Ревизията е за периода от началото на миналата годината досега, а Сарафов е бил уведомен за нея в понеделник.

Тъй като директорът на Националното следствие вижда съвпадение на момента на ревизията и на публичните атаки на Иван Гешев срещу него, той пита Даниела Машева сама ли е решила да я назначи или ѝ е било разпоредено от намиращия се по това време в отпуска обвинител №1, както и какво е провокирало ревизия на работата му на шестата година от избирането му за директор на Националната следствена служба. "Разпоредената от Вас именно в този момент ревизия оставя в мен дълбокото убеждение, че върху мен се упражнява недопустим служебен натиск заради изразената от мен принципна позиция, явно засегнала силно личността на г-н Гешев. Считам за абсолютно недопустимо да използвате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите действия и в защита на персоналните му интереси", пише в отвореното писмо Борислав Сарафов.

Според него действията на Даниела Машева, както и начинът и моментът, в който са предприети те, ясно показвали на всички прокурори и следователи в страната, а и на цялата общественост, че главният прокурор Иван Гешев е готов да използва и нея, и прокуратурата като инструмент в опит да се разправи с неудобните му. "Очаквам Вашите отговори! Дължите ги не толкова на мен, колкото на всички колеги прокурори и следователи, както и на цялото българско общество", завършва отвореното писмо на Борислав Сарафов, разпространено чрез БТА.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ