Висок зрителски интерес към поредицата на БНТ "Махалото на прехода"

Висок зрителски интерес към поредицата на БНТ Махалото на прехода

Висок зрителски интерес към поредицата на БНТ "Махалото на прехода"

Изключително голям зрителски интерес провокира документалната поредица в три епизода на БНТ "Махалото на прехода". Тематичните филми – „Взривяването на системата“ на Надя Обретенова и режисьора Николай Тодоров, „Цената на парите“ на Аделина Радева и режисьора Станислав Терзиев, „Към света след Желязната завеса“ на Георги Милков и режисьора Емил Минков свидетелстват за ключовите събития през последните три десетилетия в България както във вътрешнополитически план, така и на полето на международните отношения и дипломацията.

„Не че не виждахме необходимостта на аудиторията, и преди всичко на младите хора, да видят и научат за събитията от най-близката ни история, но наистина не очаквахме толкова голям отзвук от документалната поредица за политическия, икономическия и външнополитически преход на България“, коментира Даниел Чипев, зам.-директор на дирекция „Новини и актуални предавания“ в БНТ и главен продуцент на „Махалото на прехода“.

„Поредицата не само разказва с безценния архив и познанията на журналистите на Българската национална телевизия за събитията, но разкрива и корените на някои от процесите в политиката ни днес. И именно на БНТ, на обществената медия, ѝ отива да продуцира точно такава документалистика и журналистика. А колегите от „Новини и актуални предавания“ го правят по най-добрия начин“, казва още Даниел Чипев.

Изпълнителни продуценти, както и редактори на документалната поредица „Махалото на прехода“ са Весела Смилец и Мария Чернева. Екипът зад реализацията на трите филма включва операторите Атанас Атанасов, Станислав Ангелов, Кирил Проданов, Анна Андреева и Ивайло Стоянов, а монтажът е дело на Ара Хугасян, Анета Дешова и Малин Арнаутски. Гледайте цялата поредица „Махалото на прехода“ в сайта на БНТ ТУК и в канала на БНТ в YouTube ТУК

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ