Папата номиниран за наградите Brit

 Папата номиниран за наградите Brit

Папата номиниран за наградите Brit

Музикалният диск Alma Mater - Music From The Vatican, в записите на който участва и папа Бенедикт XVI, е номиниран за наградата Classical Brit Awards 2010 в категорията "Албум на годината", съобщи агенция "Франс прес". В категорията се състезават десетте най-продавани албума с класическа музика във Великобритания, а победителят се избира от публиката.

Alma Mater - Music From The Vatican е записан в базиликата "Свети Петър" във Ватикана през ноември миналата година и съдържа молитви, които папа Бенедикт XVI чете в съпровод на хора на римската музикална академия.

Междувременно официалният печатен орган на Ватикана - вестник L'Osservatore Romano, публикува списък на десетте най-добри музикални поп и рок албума. Начело в Топ 10 на музикалните фаворити на Ватикана е „Revolver” на "Бийтълс" от 1966 г. Среброто е за Дейвид Кросби и If I Сould Only Reаember My Name (1971 г.). В класацията на ватиканския официоз за най-великите албуми на всички времена са още "Пинк Флойд", Майкъл Джексън, Оейзис, U2, Карлос Сантана

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ