Джо Байдън: Никога не съм бил по-голям оптимист за бъдещето на Америка

Джо Байдън: Никога не съм бил по-голям оптимист за бъдещето на Америка

Президентът на САЩ Джо Байдън изрази в неделя оптимизъм за бъдещето на своята страна, продължавайки кампанията за преизбирането си въпреки призивите да се оттегли по здравословни причини, предаде ДПА.

"Бога ми, никога не съм бил по-оптимистично настроен за бъдещето на Америка, ако се държим заедно, наистина го мисля", каза Байдън в историческа църква във Филаделфия, чието паство се състои преобладаващо от чернокожи.

Присъстващите реагираха възторжено, когато Байдън прочете обръщението си със силен глас и без да се отклонява от сценария, информира БТА.

Президентът отбеляза, че следващата седмица ще е домакин на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. "Светът ни гледа, няма шега. Светът гледа към Америка - не да носи бремето, а да предвожда надеждите им", заяви той.

Телевизионното интервю на Байдън в петък не успя да разсее съмненията в способността му да изпълнява президентските си задължения още четири години. Той обаче твърди, че "само Всевишният" може да го накара да се откаже от надпреварата.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ