Глобиха британския премиер за несложен предпазен колан в движеща се кола

Глобиха британския премиер за несложен предпазен колан в движеща се кола

Глобиха британския премиер за несложен предпазен колан в движеща се кола

Британският премиер Риши Сунак беше глобен от полицията, защото е бил без предпазен колан в движещ се автомобил, докато е снимал видео за социалните мрежи, предаде Би Би Си.

Първоначално полицията на Ланкашър съобщи, че е връчила „условно предложение за фиксирана глоба“ на 42-годишен мъж от Лондон“, без да назовава неговото име.

След това обаче самият Сунак призна грешката си и се извини, като добави, че ще плати глобата.

Пътници, уловени да се возят без поставен предпазен колан, могат да бъдат глобени със 100 пауда. Сумата обаче може да нарасне до 500 паунда, ако делото стигне до съда.

Видеото, което има за цел да популяризира последните правителствени мерки за намаляване на регионалните различия, бе публикувано в акаунта на Сунак в Instagram.

Това е вторият случай, в който Сунак получава известие за глоба, откакто участва в британското правителство.

Миналия април той беше глобен заедно с Борис Джонсън и съпругата му Кари за нарушаване на правилата, наложени по време на локдауна срещу разпространението на COVID-19 в Обединеното кралство.

Фиксираната глоба представляват санкция за нарушаване на закона, която трябва да бъде платена в рамките на 28 дни или да се обжалва.

Ако човек реши да оспори глобата, полицията ще прегледа случая и ще реши дали да оттегли глобата или да отнесе въпроса до съда.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ