Борисов призова да се разсекрети всичко около КТБ

Борисов призова да се разсекрети всичко около КТБ

Всичко по казуса „КТБ” трябва да се разсекрети. Това заяви в парламента премиерът Бойко Борисов.

По думите му временната комисия за КТБ трябва да предложи абсолютно всичко да се разсекрети – „влогове, фирми, физически лица, кредити, включително и тези, които след това са правили цесии за целия период на банката така, че веднъж завинаги да стане ясно какво се е вършело там”.

„Да се разсекрети за абсолютно всички - да се извадят сметки, ако има на партии, партийни лидери и депутати всичко да излезе на светло”, призова Борисов.

От няколко дни в парламента върви сондиране на идеята да отпадне банковата тайна за КТБ. Главният прокурор Сотир Цацаров също се обяви вчера за падане на банковата тайна. Ден по-рано депутатът от ДПС Йордан Цонев внесе предложение в парламентарната комисия за КТБ да отпадне банковата тайна за преференциалните депозити, променяни впоследствие, както и за влоговете на политици и депутати.

Шефът на комисията Десислава Атанасова (ГЕРБ) коментира, че се обмисля отпадането да е за вложителите с променени преференциални договори, обект на публичен интерес. Шефката на бюджетната комисия от ГЕРБ Менда Стоянова от своя страна заяви, че най-вероятно управляващите ще подкрепят идеята. Румен Гечев от Левицата каза, че ще препоръча на БСП да подкрепи отпадането на банковата тайна.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ