Борисов: За третия мандат няма с кого да преговаряме

Борисов: За третия мандат няма с кого да преговаряме

Борисов: За третия мандат няма с кого да преговаряме

„Ако бяха вкарали правителство, все щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да го подкрепя. И те го разбраха вчера. Нямах си работа и го споделих. Скъсаха проектокабинет, бегаха, хвърлиха мандата и заминаха. Защото щяхме да ги оставим и оттук нататък той не може да каже фразата „Служебният кабинет носи изцяло отговорността“. Това заяви лидерът ГЕРБ Бойко Борисов пред партийния актив в Бургас.

Той каза, че в такава политическа ситуация от ГЕРБ „няма защо да си хабят името“.

„Вчера направиха едно бутафорно откриване на газовата връзка с Гърция. По нея не тече газ и скоро няма да потече. Петков заяви вчера на Комотини, че отговорността за бъдещите доставки на газ ще е на служебното правителство. Абе дезертьор, вие дезертирате от това, което ни нанесохте. За шест месеца една къщичка за птици не са направили, една велоалея. Магистрала „Тракия“ не се поддържа... Тези счупиха безвъзвратно държавата, от август месец няма да има газ“, каза Борисов.

По думите му от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната” - при избора за шеф на БНБ, за Урайна и за Северна Македония.

„Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да могат БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство..“, каза Борисов.

Той заяви, че ГЕРБ ще върне втория мандат и няма с кого да преговаря за третия.

„Няма кой да преговаря за третия мандат. Имаме решение на Конгреса да не управляваме с БСП. Ако го даде на тях и да искам, Конгресът ме е задължил, да не го правя. Христо Иванов каза, че си търси други приятели. Същите, които ПП каза, че са мафия. Той ще сяда с мафията на една маса, а с ГЕРБ им било рано – млади сме, сега се учим, ще ни дойде ред. Партията с 5% казва на партията с 25%, че трябва да изчака, защото те са по-умните и по красивите. А за капак на всичко Петков му заби за меките китки", ”, каза Борисов.

Борисов добави, че на предстоящи избори ГЕРБ трябва да победи със 7-8 процента разлика, за да „не могат да играят с машините"“.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че ще „даде“ на правителството в оставка нужните депутати, ако внесат законопроект за 100-процентова диверсификация на газовите доставки.

„Последен анонс към Петков - внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата (народните представители на ГЕРБ-СДС са 59). Така служебното правителство няма да може да върне руския газ. Приемаме го и тогава ще се разпусне парламента, за да няма връщане към „Газпром“. И ще падне тази опорка“, каза Борисов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ