Борисов за твърденията за записи на депутати: Всичко се прави с цел да няма правителство

Борисов за твърденията за записи на депутати: Всичко се прави с цел да няма правителство

Целта на тези записи е да няма правителство, защото всичко е много близко до това да бъде съставено. Това заяви пред журналити в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като вчера Кирил Петков заяви, че има за записи и компромати срещу ПП и ДБ.

"Аз знам, че това обслужва много различни интереси, които не искат България да се стабилизира. Не знам Кирил Петков какво знае. Не мога да коментирам нещо, което не знам. На негово място нямаше да коментирам, защото това е нерегламентирано, незаконно. Това е нечистоплътие. Защото вместо да си говорим за бюджета, кога ще довършим реформите – ние си говорим кой и как записал. Службите са много общо понятие, това са тежки обвинения", подчерта Борисов.

Попитан дали скандалът със записите ще повлияе на съставянето на кабинет той отговори: "На мен специално няма да ми повлияе. Мария Габриел води преговорите. Аз не участвам".

Борисов заяви, че е притеснен от времето, което е избрано той да бъде разпитван. "Странно защо, но това съвпада с ключов момент, когато се прави правителство. Разпитите можеше да бъдат и след една седмица и нищо нямаше да се промени", посочи той. 

Той добави, че не знае как ПП-ДБ ще говорят за съдебна реформа, ако се отиде на избори. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ