Фандъкова: ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на София

Фандъкова: ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на София

Фандъкова: ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на София

ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на София, но се разглеждат между три и пет имена. Това заяви в ефира на bTV кметът на София Йорданка Фандъкова. Според нея няма значение какви са кандидатите по професия, защото най-важното е те да са запознати с проблемите на столицата.

„Работата е много, развитието и промяната на София не бива да спират. Това не става с мечти и празни обещания. Свързано е с много работа, познаване на проблемите и с компетентност“, подчерта тя.

„Този мандат беше белязан от редица кризи, включително невиждани досега като COVID пандемията. Само три месеца след началото на мандата тази криза ни принуди да променим цялата си програма, да променим бюджетите си, за да можем да се справим с това голямо предизвикателство“, обясни Фандъкова.

Кметът на София посочи още, че е трябвало да се справят с други не по-малки кризи – енергийна, финансова и всичко, което последва след началото на войната в Украйна. Фандъкова е категорична, че всичко това се е отразило на местната власт. 

„Най-важното за нас като най-голям град в страната беше да запазим финансовата си стабилност“, посочи тя.

Йорданка Фандъкова коментира и пренареждането на жълтите павета. „Ясно е, че първият път това се случи по безобразен начин. Затова не исках да бързам с пренареждането им. Исках да съм сигурна, че фирмата има капацитета да го направи по най-добрия начин. Направихме работна група, която предложи допълнение в технологията, за да бъде запазена тази културна ценност“, поясни тя.

Столичният кмет посочи още, че около 30% от настилката вече е поставена. Това става под непрекъснато наблюдение и строг контрол и допълни, че самата тя минава от там инцидентно и изненадващо, за да следи работата. „Паважът се сортира там на място, така че паветата да бъдат с еднаква големина“, допълни Фандъкова. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ