Министърът на туризма: Българското море е безопасно, чисто и сигурно

Министърът на туризма: Българското море е безопасно, чисто и сигурно

Официалните данни за последния месец показват милион регистрирани нощувки, което е със 7% повече, сравнено със същия период на миналата година. Има притеснения за следващия месец, но за момента сезонът върви добре. Това заяви в ефира на Нова телевизия министърът на туризма Зарица Динкова. 

„Ние започнахме да оценяваме нашите туристи по начина, по който те срещат гостоприемството и уважението в Гърция. Най-добрите мерки за по-силен туризъм са пазарните - доброто съотношение между цената и качеството”, подчерта тя.

Динкова обясни, че всеки ден получава доклад как се движат морските течения и какви са потенциалните замърсявания. „Нашето море е безопасно, чисто и сигурно. Няма данни замърсяванията дори да има опасност да стигнат северната граница на Румъния”, заяви министърът.

Информация се обменя с други страни. Разчита се и на сателитни системи. „Кална кампания се вихри доста мощно и целенасочено срещу българския бранд. Тя е доста уплътнена и съответства на всички критерии за хибридност”, категорична е Динкова.

Министърът очерта „планини от натрупани проблеми”. „Това са натрупвания с десетилетия, системни и структурни проблеми, чието решение не зависи само от една институция. За да има привлекателни туристически места, трябват хубави места за живеене - с инфраструктура”, е мнението ѝ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ