Костадинов за решението за Северна Македония: Изразът "гаранция – Франция" за пореден път се потвърди

Костадинов за решението за Северна Македония: Изразът гаранция – Франция за пореден път се потвърди

Костадинов за решението за Северна Македония: Изразът "гаранция – Франция" за пореден път се потвърди

Парламентарната група на „Възраждане“ ще поиска анулиране на решението на парламента, с което дава мандат на правителството за подкрепа на френското предложение за Република Северна Македония и вдигане на ветото за преговорите й за членство в Европейския съюз. Това посочи в декларация от името на парламентарната група лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той настоя министерство на външните работи да запознае народните представители с новото решение на Макрон, което определи като "компромис на компромиса". Костадинов визира вчерашните изявления на френския президент Еманюел Макрон и македонския премиер Димитър Ковачевски и уточни, че според тях историческите въпроси няма да бъдат част от Преговорната рамка между ЕС и Република Северна Македония. 

Ще настояваме българският парламент да анулира решението си, докато не се уточнят всички обстоятелства около ревизираното еднолично от Макрон предложение, каза Костадинов. Лидерът на "Възраждане" каза още, че изразът "гаранция – Франция" за пореден път се е потвърдил.

В декларацията си Костадинов посочи, че ще сезират прокуратурата относно решението на министър-председателя в оставка Кирил Петков за експулсирането на 70-те руски дипломати. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ