Раул Кастро предложи 10-годишен лимит в управлението на Куба

Раул Кастро предложи 10-годишен лимит в управлението на Куба

Раул Кастро предложи 10-годишен лимит в управлението на Куба

Кубинският президент Раул Кастро заяви, че политическият престой в управлението на Куба трябва да бъде ограничен до максимум два мандата по 5 години. Той обеща „систематично подмладяване” на правителството в страната, съобщи BBC.

Кастро направи изявлението си по време на първия конгрес на управляващата Комунистическа партия в Куба за последните 14 години. Той заяви, че лидерския състав на партията има нужда от обновяване и трябва да се подложи на остра критика. Според него е необходимо кубинците да преодолеят утвърдения начин на „мислене по инерция”. И единственото нещо, което може да унищожи кубинската революция, е неспособността на управляващите да коригират грешките си.

Предложението на Кастро за ограничаване на периода на пребиваване във властта изненада мнозина, уверени в правилното функциониране на кубинския комунизъм, отбелязват анализаторите.

79-годишния президент на Куба показа, че възгледът му за лимит в управлението на страната се отнася и за самия него. Той наследи 84-годишния си брат Фидел, който беше министър-председател на Куба от 1959 до 1976 г. и зае поста на държавен глава в страната през 2008 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ