Дизайнерът на Apple стана "сър"

Дизайнерът на Apple стана сър

Дизайнерът на Apple стана "сър"

Главният дизайнер на Apple Джонатан Айв получи най-хубавия подарък за Нова година – рицарско звание от кралицата на Великобритания Елизабет II.

Сър Джонатан, както вече ще се обръщат подчинените му към него, стана Рицар-командор на Ордена на Британската империя (съкратено КВЕ) – вторият по важност ранг, присъждан на острова.

Новопроизведеният рицар е роден в Англия през 1967 г. и започва работа в Apple през 1992 г. Именно той е мозъкът зад неповторимия облик на повечето продукти на компанията. Айв печели адмирации с отлично допълващите се форма и функционалност в продукти като iPhone и iPod.

Дизайнерът признава, че се вдъхновява от работата на баща си – отличен майстор-сребрар. Вероятно времето, прекарано в работилницата на бащата, се отразява върху особеното усещане за красота на сър Джонатан, а може би и на факта, че много от продуктите на Apple се произвеждат в основен сребрист или бял цвят.

Британците отдавна са отчели заслугите на Джонатан Айв и не пропускат да му отдават съответните почести. Първото си държавно отличие той получи още през 2005 г., когато кралицата го направи Командор на Ордена на Британската империя – третият по ред от петте класа на Ордена на Британската империя. Едва сега обаче, когато е рицар-командор, той ще има право да се нарича „Сър”.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ