Китайка съди кино за досадно дълъг рекламен блок

Китайка съди кино за досадно дълъг рекламен блок

Китайката Чен Сяомей даде на съд кинотеатърът Polybona International Cinema и Huayi Brothers, компанията, която разпространява посетения от нея филм за това, че не е била предупредена за продължителността на рекламния блок преди началото на прожекцията, разказва The Daily Telegraph. Чен отишла да гледа филма "Таншанското земетресение" и била възмутена, че излъчването на клипове и трейлъри продължило 20 минути.

Тя обвинява кинокомпанията и киносалона, че са я принудили да изгуби лично време и са нарушили свободата й на избор. Чен, която е юрист по професия иска да й бъдат възстановени 35 юана, платени за билет, още 35 юана компенсация за изгубеното време, 1 юан за нанесени морални щети и компанията публично да й се извини.

Освен това ищцата съветва кинотеатъра да публикува предварително информация за продължителността на рекламния блок към всеки филм в сайта си или на електронните афиши във фоайето, а Huayi Brothers да съкрати продължителността на рекламите, предшестващи прожекциите до 5 минути.

Филмът "Таншанското земетресение" разказва за събитията през 1976 г., когато силен трус разрушава няколко китайски града. Лентата се превърна в истински касоразбивач в Китай като до момента е донесла печалби от 650 млн. юана или почти 100 млн. долара.

 

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ