Китай намалява импортните такси за луксозни стоки

Китай намалява импортните такси за луксозни стоки

Китай намалява импортните такси за луксозни стоки

Китайското правителство ще намали таксите за импорт на луксозни стоки от 1 октомври тази година. Облекченията ще обхванат широк спектър артикули сред които скъпи чанти, часовници, дрехи и козметика, съобщава „Франс прес” като се позовава на информация в местни медии.

В момента облагането на вноса на скъпа козметика в страната достига до около 60%, а на часовници – почти 30%.

С данъчните облекчения правителството иска да стимулира ръст на вътрешния пазар в премиум сегмента. Изследване на търговското министерство в Пекин установило, че заради високото обмитяване, цените на 20 луксозни марки часовници, куфари, дрехи, алкохол и електроника на вътрешния пазар са с 45% по-високи от тези в Хонг Конг, с 51% повече от тези в САЩ и с цели 72% над тези във Франция. В резултат на това, 56% от покупките на луксозни стоки китайците правят зад граница.

Според проучване на американската консултантска компания Bain & Co, разходите на китайците за скъпи стоки през миналата година са надхвърлили 10,6 млрд долара, от които най-много са похарчени за козметика и парфюмерия. Прогнозите на инвестиционната компания CLSA пък сочат, че към 2020 г. Китай ще се превърне в най-големият пазар в света на луксозни стоки.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ