Над 200 мечки бяха убити във Флорида

Над 200 мечки бяха убити във Флорида

Над 200 мечки бяха убити във Флорида

Американският щат Флорида даде разрешение за първия законен лов на мечки на територията му от две десетилетия насам. Над 200 черни мечки са били убити от ловци в щата тази събота, съобщава Би Би Си. Това се е случило при мащабна ловна акция, проведена въпреки протести на групи за защита на животните. 

Комисията за закрила на дивите животни към щата е позволила на лицензирани ловци да убият общо 320 мечки с мотива, че по този начин ще се стабилизира растящият брой на животните. Активисти изтъкват, че вместо това, управата на щата може да се фокусира върху други задачи като ефективното управление на отпадъците и намаляването на миризмата на изхвърлена храна в боклука.

Сред ловците, убили 200-те мечки, има и 16-годишно момче, което е заявило, че е сбъднало своя мечта, като е застреляло 80-килограмова мечка. Комисията е издала близо 4000 разрешителни на ловци, поискали да участват в акцията. Първата убита мечка е била майка кърмачка. От комисията са заявили пред вестник Orlando Sentinel, че ловът е проведен в момент, когато най-малките мечета са на 9 месеца и могат да оцеляват сами без майка си. 

Според щата популацията на черните мечки на територията му е нараснала до 3500, докато през 70-те години е имало само няколко стотин мечки. Това създава проблем за безопасността на хората. Най-малко четирима граждани на Флорида са пострадали при атаки от мечки в последтите две години. Най-вече в покрайнините на Орландо. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ