Най-добрите спа курорти: Индия

Най-добрите спа курорти: Индия

Най-добрите спа курорти: Индия

Днес всичко е спа. Но колко са местата, които наистина отговарят на истинската същност на идеята за чудодейна ваканция, която те презарежда на всички нива и заличива години от лицето и тялото ти? Няколко, биха казали щастливците, озовали се в тях. Да попаднеш в такова кътче от земния рай не е лесно, цените са главозамайващи, но има защо. И тъй да започнем нашето кратко пътешествие из курортите за богоизбрани.

 

Мястото

Загадъчният и мистичен курорт „Ананда”, удостоен с титлата най-добро спа в света за 2005 г. се намира в Хималаите, в долината на свещената река Ганг. Най-близкият град Ришикеш е люлка на йогата и медитацията, което оказва непоследствено влияние върху същността на spa-процедурите в „Ананда”.

 

Концепцията

Всичко е подчинено на традициите на Аюрведа медицината и практичната йоги. А основната задача на тази древна система за лечение и дълголетие е пречистването на организма от токсини и като следствие от това - предотвратяване на процесите на стареене.

 

Един обикновен ден

Всеки новодошъл първо минава на консултация при специалист по Аюрведа, който с помощта на пулсова диагностика изчислява дохата на клиента. Доха е общо понятие, което обединява черти на характера и индивидуалните особености в начина на живот – хранене, време, отделяно за сън и т.н..След изясняването на дохата се предписва лична диета, която веднага се препраща на главния готвач в курорта, а също и списък с процедури. Преди да навлезе в програмата за релаксация, всеки получава и няколко комплекта удобни дрехи и пантофи, които е желателно да носи по време на престоя си там.

Денят на всеки отдъхващ в куррота започва с чаша прочистваш сок на гладно от джинджифил, лимон и мед. В течение на деня – няколко сеанса йога и медитация.

 

Глезотия

Процедурата „Широдхара”: върху челото бавно се лее масло от целебни билки, което действа омиротворяващо, оздравява духа и тялото, подобрява паметта.

 

Почитатели

Стинг, Кейт Уинслет.

 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ