Още един кораб с мигранти потъна в Средиземно море, има загинали

Още един кораб с мигранти потъна в Средиземно море, има загинали

Още един кораб с мигранти потъна в Средиземно море, има загинали

Кораб с над 300 души на борда потъва в Средиземно море, а 20 души вероятно вече са загинали, предаде Франс прес, позовавайки се на Международната организация за миграциите, която е получила сигнал за бедствие от плавателния съд.

„Международната организация за миграциите в Рим е получила призив за помощ от кораб в международни води, където един до друг плават три съда. Човекът, който се е обадил, е казал, че неговият кораб потъва, а на борда има над 300 души.“, заявиха от централата на организацията в Женева.

Според човека, който е подал сигнала, 20 души вече са загинали.

По последни данни броят на загиналите нелегални емигранти от кораба, който потъна край о. Лампедуза е много повече от първоначално обявените 700 души. Плавателният съд се обърна, след като мигрантите се струпали на единия борд, за да привлекат вниманието на преминаващ кораб. По същия начин миналата седмица отново край бреговете на Италия загинаха други 400 души край бреговете на Италия.

Зачестяващите трагедии в европейски морски води с нелегални преселници задействаха европейските институции, които готвят спешна Среща на върха за предотвратяване на масовата емигрантска гибел.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ