Три години затвор за един от насилниците от Делхи

Три години затвор за един от насилниците от Делхи

Три години затвор за един от насилниците от Делхи

Един от петимата индийци, които изнасилиха и пребиха жестоко млада жена в градски автобус в Делхи, бе осъден на три години затвор. Обвиняемият, чието име не се назовава публично, е бил непълнолетен по време на извършването на престъплението през декември миналата година. Нападението жестоко осакати 23-годишна жена и семейството й. Жертвата почина от раните си в болница в Сингапур дни преди настъпването на 2013 година.

При извършването на акта на групово насилие осъденият е бил на 17 години. Той ще излежи в поправителен дом присъдата си, която е максимална за непълнолетните според индийския закон, съобщава Би Би Си.

Мъжът отрече извършването на престъплението, наред с останалите четирима обвиняеми, които са изправени пред заплахата от смъртно наказание. Петият обвинен в групата бе намерен мъртъв в килията си през март. Полицията в страната съобщи, че се е обесил.

Инцидентът предизвика огромна вълна на реакции и дебати за отношението към жените и сигурността в многомилионните градове в Индия. Той бе отразен по целия свят и предизвика осъдителни реакции. Семейството на 23-годишната жертва – студентка по физиотерапия, която се качи на автобуса с приятел след кино прожекция, настояваше непълнолетният престъпник да бъде съден като зрял мъж и да се изправи пред възможността от смъртна присъда, след като престъплението е било извършено от него шест месеца преди да стане на 18.

Самоличността на момчето, което се е качило на автобуса с осакатеното момиче, се пази в тайна. То е било изхвърлено в движение, след като е било пребито. 

През март тази година Индия прие нов, по-строг закон за наказване на изнасилванията, включващ и смърт.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ