Търси се наследник на октопода Паул

Търси се наследник на октопода Паул

Търси се наследник на октопода Паул

Осем германски октопода се борят за мястото на покойния оракул Паул, предаде Reuters. Осминогите тррябва да предрекат резултата от първия мач от Световното футболно първенство за жени, където ще се сблъскат отборите на Германия и Канада.

Съревнованието между аквариумите в цяла Германия, организирано от фирмата Sea Life, ще определи дали някое животно може да повтори ясновидските успехи на Паул и кое ще е то. Паул натрупа слава, като коректно предсказваше крайните резултати на мачовете от Световното първенство за мъже в Южна Африка миналата година.

За съжаление, Паул се спомина през октомври от естествена смърт на почти тригодишна възраст – дълбока старост според календара на октоподите.

И въпреки че мачът ще се проведе чак утре, телевизионните канали в Германия вече излъчват предавания на живо от аквариумите на животинките с имена като Паула и Паул 2, които се мъчат да предскажат резултата, като вадят миди от аквариуми с щампованите знамена на двата отбора.

Първият избор на октоподите трябва да е аквариумът със знамето на отбора-победител. Така Паул правеше своите прогнози миналата година. Октоподката Офира от Берлин е предсказала победа за Германия утре, докато двама от конкурентите й са избрали Канада. Още два гласуват за родината, а три предричат равен мач.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ