Руснаците предпочитат Путин за президент, а не Медведев

Руснаците предпочитат Путин за президент, а не Медведев

Руснаците предпочитат Путин за президент, а не Медведев

Руснаците предпочитат премиерът Владимир Путин да е кандидат за президент на изборите през 2012 г. пред действащия държавен глава Дмитрий Медведев. Това показа социологическо изследване на центъра "Левада".

Съотношението е 29% за Путин срещу 17% за Медведев. 18% не искат нито един от двамата да се кандидатира. 19% с удоволствие ще гледат борбата между двамата.

На въпрока как биха гласували, 31% казват, че ще пуснат бюлетина за Путин, 21% - за Медведев. Третото място с по 5% делят лидерът на комунистите Генадий Зюганов и лидерът на либералдемократите Владимир Жириновски.

Любопитно е, че резултатите за Москва и страната доста се различават. Провинцията предпочита Путин, столицата - Медведев.

29% от жителите на страната искат Путин да се кандидатира за президент, а в столицата - само 14%. На изборите за него биха гласували 16% от московчани, а за Медведев - 27%.   

Няма никакво съмнение, че най-силна остава партията на Путин "Единна Русия". На парламентарните избори за нея са готови да гласуват 41%. на второ място е комунистическата партия с 10%, на трето - партията на Жириновски с 6%.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ