$1 млн. за главата на полицая убиец

$1 млн. за главата на полицая убиец

$1 млн. за главата на полицая убиец

Властите на град Лос Анджелис са обявили награда от 1 млн. долара за информация, която ще доведе до залавянето на бившия полицай Кристофър Дорнър, заподозрян в убийството на трима души. Мащабната хайка, организирана по следите на Дорнър, засега не е довела до успех, съобщава в. „Гардиън”.

33-годишният беглец е заплашил, че ще продължи да убива свои бивши колеги по списък. Вендетата е провокирана от несправедливото според Дорнър негово уволнение. Той публикува в интернет пространно обяснение на действията си и мотивите зад тях, в което обяснява, че започва лична война срещу униформените в Лос Анджелис. Дорнър заяви, че иска да изчисти името си, след като е бил уволнен, когато негови колеги расисти го били уличили, че споделил за нападение на свой колега над бездомник през 2007 г. Разследване от 2009 г. е показало, че Дорнър е излъгал.

Дорнър започна да убива на 3 февруари. Първите му жертви станаха 28-годишната Моника Кван и годеникът й Кийт Лорънс. Кван е дъщеря на полицай, който е представлявал Дорнър – крайно немарливо, според стрелеца – на трибунала по делото му. След опит да избяга в Мексико, Дорнър попада в престрелка с представители на реда и убива един от тях – 34-годишния Майкъл Крейн.

Шефът на полицията в Лос Анджелис Чарли Бек заяви, че в списъка на Дорнър вероятно има около 50 полицейски служители и членове на техните семейства. Всички те са поставени под специална охрана.

В издирването се включи и актьорът Чарли Шийн, когото издирваният престъпник е описал като свой любимец в 20-страничния си манифест. „Споменавате ме в манифеста си и аз ви благодаря за милите думи”, казва Шийн в специален видеоклип, разпространен от канала TMZ. „Призовавам ви да ми се обадите. Нека заедно измислим как да сложим край на всичко това. Обадете ми се. Очаквам да ви чуя.”

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ