800 000 в Северна Корея се записаха в армията за "война със САЩ"

800 000 в Северна Корея се записаха в армията за война със САЩ

800 000 в Северна Корея се записаха в армията за "война със САЩ"

Близо 800 000 млади севернокорейци се записаха като  доброволци или се върнаха на военна служба само за 24 часа като проява на патриотична решимост да „изкоренят американските империалисти и техните предателски марионетки“ и да обединят полуострова. Това съобщи вестник Rodong Sinmun в събота.

„Според кумулативните данни, на 17 март, само за един ден в цялата страна, до 800 000 членове на младежки синдикати са поискали да бъдат записани или върнати в редиците на (Корейската) народна армия“, пише вестникът. Броят им  продължава да расте във всички региони на КНДР, твърди изданието. Северна Корея има наборна система, като всички мъже са длъжни да служат в армията най-малко 10 години, жените - най-малко три години.

„Интригите на американските империалисти и техните предателски марионетки за провокиране на ядрена война достигнаха такива граници, че вече не могат да бъдат игнорирани: те грубо посягат на суверенитета на нашата родина и нейните интереси за сигурност, тези машинации са безпрецедентни в своята агресия и мащаб“, посочва вестникът. На 13 март Република Корея и САЩ започнаха мащабни учения.

Както пише вестникът, младежкият авангард, подкрепен от "непреклонната воля" на партията за "уреждане на сметки" със Съединените щати, се вдига на "война за защита на родината и победа над врага".

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ