Япония се прощава с Шиндзо Абе

Снимка: Getty images
Снимка: Getty images
Снимка: Getty images
Снимка: Getty images

Япония се прощава днес с Шиндзо Абе, най-дълго управлявалия си премиер, който бе прострелян на политическа проява миналата седмица и почина от раните си, предаде Ройтерс.

Мъже в черни костюми и с черни вратовръзки и жени в черни рокли влязоха в Зоджо-джи, храм в центъра на Токио, за да присъстват на заупокойната служба на бившия премиер, предвидена само за близки на покойника и до която представители на медиите не бяха допуснати.

Обикновени хора застанаха по тротоарите, намиращи се в близост до храма, в израз на уважение към бившия лидер.

Стотици хора посетиха вчера храма, за да засвидетелстват за последен път почитта си към Шиндзо Абе, който почина на 67 години.

Убийството, извършено с огнестрелно оръжие, потресе Япония, където престъпленията с огнестрелни оръжия и политическото насилие са рядкост, отбелязва Ройтерс.

След като заупокойната церемония приключи, погребален автомобил с тялото на Шиндзо Абе ще премине по улиците на Токио. Маршрутът на процесията ще включва сградата на японския парламент, където покойният премиер влезе за първи път като млад депутат през 1993 г., и сградата, в която се помещава канцеларията на министър-председателя, от която той ръководеше Япония по време на управлението си.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ