Байдън предлага на Ердоган директен канал за връзка между двамата

Байдън предлага на Ердоган директен канал за връзка между двамата

Президентът на САЩ Джо Байдън е предложил на среща с турския лидер Реджеп Тайип Ердоган във Вилнюс създаване на директен канал за комуникация за обсъждане на „бързо променящите се събития“. Това съобщи вестник "Сабах" в четвъртък.

Вестникът нарича това предложение на американския лидер важен резултат от преговорите между двамата президенти. Според изданието Байдън по време на разговор с Ердоган е отбелязал, че възможността за такъв незабавен контакт може да бъде полезна, тъй като необходимостта от спешен контакт на ниво лидери не е изключена поради бързото развитие на световните събития.

В същото време Sabah припомня, че докато все още беше кандидат за президент на Демократическата партия, Байдън „говореше за работа с опозицията в Турция за отстраняването на Ердоган от власт чрез избори“. Сега обаче американският лидер "изпитва необходимост да напомни на турския президент за неговото приятелство", пише вестникът. Преговорите между Ердоган и Байдън се проведоха в кулоарите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. По време на приветствието турският лидер каза, че започва нов етап в отношенията между страните и изрази намерението си за засилване на диалога.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ