Британските лейбъристи недоволни от бюджета на правителството

Британските лейбъристи недоволни от бюджета на правителството

Британските лейбъристи недоволни от бюджета на правителството

Във Великобритания ръководството на Лейбъристката партия заяви, че плановете на правителството да намали данъците ще облагодетелстват най-богатия 1 процент от населението и ще влошат положението на следващото поколение.

Днес в Ливърпул се открива годишния конгрес на Лейбъристката партия, предава БНР.

Заместник-лидерът на лейбъристите Анджела Рейнър заяви за Би Би Си, че "подходът на министъра на финансите Куази Куартенг към свиващата се икономика е опасен хазартен ход“.

Институтът за фискални изследвания, който е независими мозъчен тръст, прогнозира, че най-богатите 10 процента от домакинствата ще спечелят най-много от съкращаването на данъците. Главният секретар на министерството на финансите Крис Филп обаче смята, че намаляването на данъците за всички ще доведе до икономически ръст.

В петък Куартенг оповести мини-бюджета на новото правителство, който предвижда най-голямото съкращение на данъци за последните 50 години. Финансирането на мярката ще бъде чрез допълнителни правителствени заеми, възлизащи на десетки милиарди паунда. Пристигайки снощи в Ливърпул за започващия днес годишен конгрес на Лейбъристката партия нейният лидер Киър Стармър заяви, че с "обявения бюджет консерваторите са разкрили истинската си същност".

Стармър обеща да обяви по време на конгреса алтернативен план за „икономика, която работи за трудовите хора“. Конгресът на лейбъристите е 4-дневен и ще продължи до 28 септември включително.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ