Дейвид Бекъм стоя 12 часа на опашка за поклонение пред Елизабет II

Дейвид Бекъм стоя 12 часа на опашка за поклонение пред Елизабет II

Дейвид Бекъм стоя 12 часа на опашка за поклонение пред Елизабет II

Легендарният английски полузащитник Дейвид Бекъм прекара 12 часа на опашка пред Уестминстърския дворец, за да отдаде почит пред ковчега с тялото на Елизабет II. Това сподели самият той в интервю за Sky News.

Бекъм каза, че е дошъл да се поклони на "специалната" кралица на Великобритания. „Мислите ни са с кралското семейство, страхотно е да чуем всички тези истории от хората, които са тук (б.р чакащи също да се поклонят пред тленните останки на кралицата)“, каза той.

На въпрос кой e най-паметният момент за него, свързан с британската монархия Бекъм отговори, че това е церемонията, на която му е връчен Ордена на Британската империя. „Мисля, че съм голям късметлия, че имах няколко момента в живота си, когато бях близо до Нейно Величество. Това е тъжен ден, но е и ден, който трябва да помним", каза той, визирайки смъртта на кралицата.

Властите в Лондон отправиха апел към хората да не идват за поклонение пред тленните останки на кралицата, след като опашките продължиха да нарастват и чакането се удължи до 24 часа.

Великобритания е в 10-дневен траур след смъртта на Елизабет II, която почина на 8 септември. Погребението на най-дълго управлявалия монарх в британската история е на 19 септември.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ