Франция въвежда купони за храна за най-бедните домакинства

Франция въвежда купони за храна за най-бедните домакинства

Франция въвежда купони за храна за най-бедните домакинства

Френското правителство взе решение да предостави купони за храна на най-бедните домакинства, които се борят с покачващите се цени, съобщи министърът на икономиката Бруно Льо Мер. Той обяви мерки за справяне с последиците от инфлацията след дълги дискусии с компаниите производители и търговци на дребно за намаляване на цените на продуктите за масово потребление, предава БГНЕС. 

"Ще има чек за храна за най-бедните домакинства. Наложително е да защитим всички домакинства, изправени пред увеличението на цените на храните и на продуктите от ежедневието", каза Бруно Льо Мер на пресконференция в Париж. 

Френският икономически министър разкри "антиинфлационния тримесечен план" на правителството с компаниите за масова дистрибуция, като добави, че предприетите мерки ще бъдат в сила през следващите три месеца.

Ще бъде прието лого на "антиинфлационното тримесечие", за да се идентифицират продуктите с най-ниска цена. В края на тримесечието ще се проведат нови дискусии и от производствените предприятия ще бъде поискано да договорят цените на продуктите си с търговските дружества, добави той. 

Френската статистическа служба Insee съобщи, че годишната потребителска инфлация е нараснала до 6,2 % през февруари, според предварителните данни, публикувани миналата седмица. Цените на хранителните продукти са скочили с 14,5% на годишна база през февруари, което е ускорение спрямо 13,3% през януари. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
Цитат на деня
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Yum! Brands купува над 200 ресторанта на EG Group в Обединеното кралство и Ирландия
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември