Русия налага санкции на транспортни компании от "неприятелски" страни

Русия налага санкции на транспортни компании от неприятелски страни

Русия налага санкции на транспортни компании от "неприятелски" страни

Руското правителство прие контрасанкции срещу онези транспортни компании от страните, които предприеха "неприятелски" стъпки срещу Русия заради военната операция в Украйна, предава eleconomista.es.

Според правителствена разпоредба, се забранява на автомобилите на такива компании от ЕС, Украйна, Великобритания и Норвегия да влизат на руска територия. Забраната влиза в сила от 10 октомври и ще важи до края на годината, като се отнася и за транзита и превоза на стоки до трети страни. 

След това правителството публикува и списък на стоките, освободени от транспортната блокада на "недружелюбни" страни, сред които добитък, месо и млечни продукти, яйца, риба, морска храна и мекотели, натурален мед, дървета и растения, напитки, включително алкохолни, керамични изделия и часовници. 

Споменатите артикули от "неприятелски" страни ще могат да пресичат руската територия с местен транспорт, след като пристигнат на места като Санкт Петербург, балтийския анклав Калининград или гранични региони като Карелия, Мурманск или Псков, или алтернативно - теглени от руски камиони.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, който упълномощи изпълнителната власт да приема санкции срещу транспортни компании от "неприятелски" страни.

Припомняме, че ЕС забрани през април на руските и беларуските автотранспортни компании да влизат или преминават транзит през територията на Общността.

Междувременно, Западът обяви, че ще приеме нови икономически санкции срещу Кремъл заради анексирането в петък на четири украински региона. 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Започват проверки в цялата страна на компаниите за бързи кредити
Вицепрезидентът: С нетърпение чакам да има правителство, макар че една реплика ме разтревожи
САЩ избегнаха фалит: Сенатът одобри сделката за тавана на дълга
ОПЕК забрани на журналисти от Ройтерс, Блумбърг и "Уолстрийт Джърнъл" да посещават централата на картела във Виена
Николай Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но съставът на кабинета е консенсусен
17 депутати наказани с порицание за сблъсъка в парламента
Големи американски компании обмислят изтегляне на производството си от Китай и Виетнам
Страните от БРИКС зоват за ребалансиране на глобалния ред