Уилям и Кейт ще посетят САЩ през декември

Уилям и Кейт ще посетят САЩ през декември

Уилям и Кейт ще посетят САЩ през декември

Принцът и принцесата на Уелс ще пътуват до Бостън в началото на декември за вторите годишни награди Earthshot. Това обяви Уилям във видео обръщение по време на Срещата на върха на ООН, предаде Newsweek.

Посещението ще отбележи първото официално пътуване на двойката до САЩ след 2014 г. , когато те предприеха поредица от ангажименти в Ню Йорк и Вашингтон, окръг Колумбия.

Бостън беше обявен през юли за град-домакин на церемонията по награждаването на победителите за техния принос към екологията. Партньори са Фондацията на библиотеката на Джон Ф. Кенеди и кмета на  Бостън Мишел Ву.

Специалният видеозапис на принца бе пуснат по време на срещата на върха за иновации Earthshot Prize в Ню Йорк, на която Уилям трябваше да присъства, но отмени пътуването си заради смъртта на баба си кралица Елизабет II на 8 септември.

Кралското семейство, в съответствие с желанията на крал Чарлз III , е в траур за покойната кралица до една седмица след държавното погребение, което се състоя в понеделник.

 „По време на нашата скръб намирам голяма утеха във вашия продължаващ ентусиазъм, оптимизъм и отдаденост на The Earthshot Prize и това, което се опитваме да постигнем. Опазването на околната среда беше кауза, близка до сърцето на моята баба, и знам, че тя щеше да се радва да чуе за това събитие и подкрепата, която всички вие оказвате на нашите финалисти на Earthshot – следващото поколение екологични пионери“, отбеляза престолонаследникът.

Той подчерта необходимостта от глобални решения за предизвикателствата, пред които е изправена околната среда днес. „Не мога да се сетя за по-добър дом за наградата Earthshot през втората си година от родното място на президента Джон Ф. Кенеди, от когото сме черпили толкова много вдъхновение. Радвам се, че неговата дъщеря, посланик Каролайн Кенеди, е с вас на срещата на върха днес. И Катрин, и аз сме толкова развълнувани да дойдем в Бостън през декември и очакваме с нетърпение да ви видим всички много скоро“, обеща Уелският принц.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ