Великобритания започва стратегическа ревизия на целия отбранителен сектор

Великобритания започва стратегическа ревизия на целия отбранителен сектор

Какво Британският премиер Киър Стармър каза, че Великобритания възнамерява да похарчи 2,5% от БВП за отбрана и също така обяви, че следващата седмица ще започне стратегическа ревизия на отбранителния сектор.

„Ревизията ще определи бъдещата отбранителна стратегия на Обединеното кралство, необходимите способности и ще очертае пътна карта за постигане на 2,5% от БВП за отбрана“, се казва в изявление от офиса на Стармър.

"Тъй като сме изправени пред множество заплахи у дома и в чужбина, трябва да сме сигурни, че сме готови да се защитаваме. Ето защо незабавно наредих цялостна проверка, която ще гарантира отбранителната способност на Обединеното кралство за в бъдеще", каза Стармър.

Отбелязва се, че цялостният преглед ще проучи естеството на заплахите, пред които е изправен Лондон, както и способностите, необходими за справяне с тях. „Това включва изграждането на нашите въоръжени сили и тяхната бойна готовност, укрепване на нашите отбранителни партньорства, разработване на нова стратегия за отбранителната индустрия, осигуряване на необходимите способности и умения на нашия военен персонал и прилагане на реформа в обществените поръчки“, казаха от офиса на премиера.

Важен елемент от стратегическата ревизия на отбраната ще бъде специалният фокус върху задълбочаването на отбранителните връзки със страните от НАТО и други международни партньори.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ