Железопътният хаос във Великобритания увеличава търсенето на автомобили

Железопътният хаос във Великобритания увеличава търсенето на автомобили

Железопътният хаос във Великобритания увеличава търсенето на автомобили

Повече от половината от бъдещите купувачи на автомобили в Обединеното кралство заявиха, че обмислят покупка на лично превозно средство поради все по-ненадеждния обществен транспорт в страната, показват резултати от проучване на Auto Trader, публикувано във  "Файненшъл таймс" и цитирано от БНР.

Констатациите на онлайн пазара за автомобили, базирани на най-новото му проучване сред клиенти, са значително над предишни резултати от анкета, проведена през февруари 2020 г., т.е. точно преди началото на коронавирусната пандемия, котано само една трета от анкетираните посочват същата причина да искат да си закупят автомобил. Платформата Auto Trader регистрира средно 65 милиона посещения на месец, което дава солидна база за обратна връзка с потребителите.

Пандемията вече беше стимулирала търсенето на лични превозни средства, тъй като хората избраха личния транспорт, вместо да рискуват да се заразят с Covid-19 в автобуси или влакове, след като бяха отменените локдауните. Но по-нататъшното влошаване на железопътните услуги, след като мрежата беше засегната от индустриални и стачни действия, убеди повече хора да седнат зад волана, каза Нейтън Коу, главен изпълнителен директор на Auto Trader.

Един от всеки 26 влака е бил отменен в Обединеното кралство през последните 12 месеца, без да се броят тези, отменени поради стачки, според Службата за железопътни и пътни превози. Цифрата е най-високата от началото на този вид статистика.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ