Близо до града, създаден с мисъл

Комплексът New Land District, който обхваща терен от 200 дка, е място за живеене от ново поколение

Автор:

Алек Вучков

Снимки:

New Land District

Близо до града, създаден с мисъл

Комплексът New Land District, който обхваща терен от 200 дка, е място за живеене от ново поколение

Близо до града, създаден с мисъл
quotes

Във времена, в които качеството на живот и комфортът на обитаване придобиват все по-голямо значение, един нов проект се откроява със своята модерна и функционална среда, като същевременно дава възможност за добра инвестиция и сигурност в бъдещето. New Land District е затворен жилищен комплекс от ново поколение, разположен в един от най-чистите и комуникативни райони край София – близо до с. Лозен. Създаден с мисъл за активния човек и съвременните нужди на семейството за извънградски живот, проектът предлага перфектна комбинация от комфорт, модерни архитектурни решения, връзка с природата и голямо разнообразие от имоти. New Land District обхваща терен от 200 дка, разположен в подножието на Лозенска планина. С отличната си локация и бърз достъп до центъра на София районът около с. Лозен постепенно се превръща в едно от най-привлекателните места за живеене около столицата. Комбинацията от чист въздух, продължително слънцегреене и красиви гледки към планината създава атмосфера за живот сред природата, съчетана с всички удобства на града.

Архитектура

Архитектурните решения в New Land District се отличават със съвременен дизайн, който е в пълна хармония със заобикалящата го среда. Акцентирано е върху детайлите и първокласното изпълнение на строителството, като в основата на проекта са заложени подобряването на енергийната ефективност и комфортът на живеещите в комплекса. Осигурена е достатъчна мощност за инсталиране на голям брой зарядни станции, за да се откликне на нарастващия брой електрически автомобили. New Land District предлага голямо разнообразие от типове жилища, които да отговорят на различните предпочитания и нужди на клиентите. Разработени са различни по големина и функционалност редови и еднофамилни къщи с площ от 210 кв. м до 410 кв. м, всяка от които с обособен собствен двор и много зеленина. Концепцията на проекта е да предложи имоти с единен архитектурен стил, но същевременно притежаващи своята индивидуалност и чар. Предвидено е изграждането на няколко малки многофамилни жилищни сгради, които да допълнят средата и да дадат допълнителен избор за клиента. В целия проект е заложено само ниско – с най-много три етажа – строителство. Едно от основните предимства на проекта е ниският коефициент на застрояване – КИНТ 0.4, което осигурява много простор между сградите. Инвеститорът е намалил застрояването наполовина от максимално допустимото, за да гарантира уединена и спокойна среда за жителите на комплекса. Основният акцент на New Land District са просторните зелени площи, където хората да могат да се насладят на природата и тишината, докато са само на 15 минути от центъра на София. 60% от терена ще бъдат оставени за изграждането на детски площадки, зони за отдих и спорт, изкуствено езеро, зона за разхождане на домашни любимци и засаждане на над 7000 дървета и друга растителност.

Енергийна ефективност

Проектът залага на най-висок клас строителни решения, които да подобрят енергийната ефективност и комфорта на живеещите в него. Отоплението и климатизацията са решени с термопомпа и подово отопление, а за по-добрата изолация и намаляване на разходите за енергия ще се поставят вентилируема фасада и алуминиева дограма от водещ световен производител. Голямо внимание е отделено и на цялостното паркиране и намаляване на движението на коли в комплекса. Всяка къща разполага с двоен гараж и допълнителни паркоместа отпред. Паркирането в многофамилните жилищни сгради е решено с подземни места, като движението там ще се извършва по специално изградена подземна улица. За гостите е предвиден отделно обособен паркинг. Комплексът предлага пълна поддръжка и професионално управление, включително 24/7 жива охрана, видеонаблюдение, поддръжка на цялостната инфраструктура и зелените площи, съвременни решения за отпадъците и индивидуални услуги за клиентите.

Разработен от „Билд Инвест България“, New Land District е проект, в който са вложени трудът и експертизата на голям екип от професионалисти. Дългосрочната визия на инвеститора за бъдещето в жилищното строителство е в основата на цялостната концепция за максимална функционалност, енергийна ефективност, модерно строителство и нуждата от простор и много зеленина. С богат опит в изграждането на затворени жилищни комплекси като „Амая I“ и „Амая II“ компанията ще създаде място за живеене от ново поколение, което да подобри качеството на живот и сигурността на своите обитатели и същевременно да е добра инвестиция с дългосрочни ползи в бъдещето.