Спорт

Дейвид Камерън: Приключи най-безопасната и сигурна Олимпиада

Дейвид Камерън: Приключи най-безопасната и сигурна Олимпиада

Британският министър-председател Дейвид Камерън даде висока оценка на приключилите вчера трийсети Летни олимпийски игри в Лондон. Той ги определи като „безопасни и сигурни“ и изказа благодарността си към работата на всички доброволци, информира БНР.

„Страстта и професионализмът на доброволците беше в съзвучие с великолепната работа на въоръжените сили и полицията, които се трудиха неуморно, за да обезпечат едни безопасни и сигурни игри“, сподели Камерън в изявление, разпространено от неговата канцелария.

Преди старта на най-големия спортен форум организаторите се притесняваха за безопасността и евентуалните заплахи от протести и нападения. В последствие се включи и армията, след като не бяха набрани достатъчно хора, които да бдят за сигурността.

Снощи с тричасова грандиозна церемония Олимпиадата беше закрита. Пред публика от 80 хил. души се изявиха едни от най-големите звезди на британската поп сцена.

„На 6 юли 2005 г. в Сингапур Лондон обеща атлетически игри и именно това получихме. Четиридесет и четири световни рекорда, 117 олимпийски рекорда. Бих казал, че много атлети написаха история. Имам предвид Юсаин Болт, разбира се, Майкъл Фелпс, шесте медала на Крис Хой, петте медала на Бен Ейнсли... Мога да продължавам да изброявам цял ден. Много сме доволни“, коментира преди церемонията президентът на Международния олимпийския комитет Жак Рох. Той оцени игрите като успешни.

Домакинът на следващата Олимпиада – Рио де Жанейро пое олимпийския флаг. На закриването присъстваше легендарният бразилски футболист Пеле, който заяви, че страната му все още не е готова за домакинството. Както и за провеждането на Световното първенство по футбол през 2014 г.

„В момента, честно казано, все още не сме готови. Имаме проблем със строителството, където трябва да положим повече усилия. Комуникациите и транспортните връзки все още не са достатъчно добри. Понякога хората казват: "О, това ще е лесно!", но не е така, имаме само 2 години и ще трябва да работим усилено. Бях с президента Дилма. Тя каза, че ще направи всичко възможно да организира хората и да ускори работата, но все още не сме готови“, коментира големият футболист.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ