18 причини да спрем да живеем според чуждото мнение

18 причини да спрем да живеем според чуждото мнение

18 причини да спрем да живеем според чуждото мнение

Всички сме дошли да живеем на този свят, въпросът е живеем ли наистина. Това може да стане само, ако се освободим от социалните изисквания, които ни се налагат. 

Така разсъждава блогърът Марк от Marcandangel. Той споделя, че със съпругата му Ейнджъл са коментирали въпроса за влиянието на чуждото мнение върху живота на всеки и са променили мисленето си, а съответно и живота си към по-добро, като са съставили списък на причините, заради които не си струва да живеем, съобразявайки се чуждото мнение.

Да, съветът да не го правим може и да се докаже с аргументи.

Ето кои са те.

1. Преди всичко, няма закон или какъвто и да е друг регламент, който ни задължава да живеем собствения си живот съгласно очакванията на другите.

2. Очакванията блокират пътя на велики човешки изживявания. Всеки, който не се е съобразил с тях и след това е преживял нещо истинско, ще потвърди. Защото истината е, че неочакваното винаги се усеща по-добро от очакваното.

3. Никой няма нужда друг да му държи ръката по време на всяка житейска стъпка. Човек често се нуждае да направи нещо сам.

4. Можем да се учим от грешките си и без да има натиск от други хора. Всеки решава как ще живее и какво ще научи по пътя си.

5. Никой не познава себе си по-добре от самият той. Преценките на другите какви сме и кои сме най-често са неверни. 

6. Единствените, които могат да кажат и покажат кое е възможно и на какво сме способни, сме ние самите. „Безобидни" фрази, като „Това не е реалистично”, са погубили безброй мечти и световни постижения.

7. В крайна сметка, щастието се състои просто в това да живеем живота си по свой собствен начин. Според собствените си ценности.

8. Най-полезни сме на хората, когато сме дали на себе си това, от което имаме нужда. Не питайте света какво му трябва. Запитайте се какво ви кара да се чувствате истински живи. Така ще промените и него.

9. Вместо да се разкъсваме от разнородните чужди мнения, можем да си създадем собствена единна реалност. Тогава ще се почувстваме пълноценнии и завършени, съответно щастливи.

10. Човек сам си разрешава свободата да говори истината. Той трябва да я изрича, дори с треперещ глас.

11. Погрешните хора никога не успяват да променят личната вяра и убеждения. Само когато излезем навън в живота, на открито, и започнем да вземаме лични решения, вместо да се оправдаваме, ще разберем, че има и други хора, които мислят като нас. Те ще се възхитят на усилията ни. Трети ще се опитат да постигнат направеното от нас. Но, това ще стане само, ако не се поддаваме на натиска на чуждото мнение и действаме според собствените си ценности. . 

12. Негативните хора ще ни влияят по-малко. Никога не се тревожете за тях. Не им позволявайте да ви докоснат.

13. Когато открием наяве индивидуалността си, другите започват да й се радват. Всеки има късмета да притежава нещо различно от останалите, от което не бива да се срамува, а напротив, с което трябва да се гордее.

14. Ще има по-малко драматизъм, с който да се борим. По-малко нужда от утеха. 

15. Ще имаме повече време за общуване с правилните хора. Когато се чувстваме неуверени заради нещата, които други ни казват, най-често не забелязваме стотиците хора наоколо, които ни приемат точно каквито сме. Фокусираме се само върху онези, които не го правят. Колкото и да сме добри, винаги ще има някой, който не ни харесва достатъчно. Важното е да продължим напред. На всеки такъв човек се пада поне още един, на когото сме симпатични.

16. Най-добрите човешки връзки са тези, които не се управляват от очаквания към едната страна.

17. Човек постига добрите си резултати, когато не се състезава с всички. Когато е щастлив и дава най-доброто от себе си. Тогава той задминава останалите и не им оставя избор освен да го уважават. 

18. Не сме длъжни на никого повече от на себе си. Връзката на човека със самия себе си е най-близката и важна негова връзка в целия му живот. 

Това са само 18 причини да не живеем според очакванията на другите. Но всеки може да добавя още и още.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ