Изобретиха обувки с вградена навигация (видео)

Изобретиха обувки с вградена навигация (видео)

Изобретиха обувки с вградена навигация (видео)

Водещата европейска авиокомпания еasyJet изобрети иновативни обувки с вградена технология, която помага на потребителите да опознават нови градове с лекота, без да се губят.

Смарт обувката носи името „Sneakairs” и е снабдена с технология, която се свързва чрез Bluetooth с приложение за смартфон и посредством GPS на телефона, насочва пешеходеца накъде да върви, задействайки малки вибриращи датчици в обувката. Технологията може да помогне на туристите да опознават забележителности, без да използват карта или телефон за упътвания.

Прототипът на „Sneakairs” бе представен на събитието Barcelona Street Project в испанския град Барселона и тестван успешно от случайни минувачи.

Носимите технологии не са новост за еasyJet. По случай 20-ия рожден ден на авиокомпанията миналия ноември, тя представи световна новост в света на самолетните униформи, демонстрирайки носими технологии в униформите на кабинния екипаж и инженерите за подобряване на процедурите за комуникация и безопасност на пътниците.

Как работи„Sneakairs”

Вграденото в обувката устройство предава инструкции на потребителя чрез интегриран миниатюрен Bluetooth модул с ниска консумация на енергия, който позволява свързване с всеки един смарт телефон на пазара. Устройството съчетава много ниска консумация на енергия и оптимален обхват и устойчивост на смущения за използване във всяка среда. Използвана е електроника, за да се интегрира вибрационен мотор, подобен на тези, наблюдавани при сегашните смартфони.

Приложението:

Оригинална  iOS система е разработена, за да се оптимизират изискванията за енергия на мобилните телефони. Структурата на приложението има две основни части:

Синхронизационен модул и устройство за управление

Навигатор за пешеходци

Google Maps и Google Maps Directions API са използвани за навигатора за пешеходци. Системата е разработена за отчитане на близостта на потребителите до кръстовище чрез GPS позициониране. След това, тя предварително знае каква посока да поеме и приложението изпраща вибриращ сигнал до съответния крак, за да насочи потребителя по маршрута му.

В допълнение, детектор „погрешен завой” и преизчисляващи маршрута функции са включени, така че ако даден потребител се загуби или доброволно желае да напусне трасето, системата ще бъде способна да го насочи обратно в правилната посока към крайната дестинация.

Приложението е подготвено да работи във фонов режим, за да могат потребителите да съхраняват своите телефони в джоба си, без да е необходимо да се следват указанията на екрана.

 

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ