Тази гениална идея може да спаси стотици хиляди живота на пътя

Безопасността на пътя си остава сериозен проблем, независимо от непрекъснатите усилия на автомобилните компании да разработват иновации за предотвратяване на катастрофи или поне намаляване на фаталните последствия от тях.

Samsung не е в сектора на автомобилостроенето, но също мисли и работи над решаването на този проблем. Компанията създава технология, която е в състояние да предпази стотици от големи беди.

Всички шофьори добре познават крайно опасната ситуация, при която трябва да изпреварят голям камион, но нямат добра видимост.

Инженерите на Samsung обаче предлагат решение именно за такива рискови моменти. Достатъчно е тежкотоварните автомобили да бъдат оборудвани със специални камери и екрани.

Така, водачите, които следват камион, ще имат пълва представа за ситуацията на пътя и ще могат да вземат адекватно решение за изпреварване,

дори и при шофиране нощем.

Екранът се състои от две части, така че да може вратите на фургона да се отварят безпрепятствено. Освен това има специално защитно покритие, което го пази от вода, прах и надраскване.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ