Алтерко представи 6 нови енергийно ефективни смарт устройства за дома и офиса

1. Shelly Plus H&T
Shelly Motion2

IoT иноваторът Алтерко, създател на многократко награждаваната продуктова линия Shelly, представи шест нови смарт устройства, които ще допълнят перфектно интелигентните системи за автоматизация на дома и офиса на потребителите. Две от тях – интелигентният сензор за температура и влажност Shelly Plus H&T и сензорът за движение със съвременен дизайн и включени сензори за светлина и температура Shelly Motion2, са вече в продажба. Смарт сензорите играят важна роля при домашната автоматизация, като помагат за подобряване на енергийната ефективност. С тях и на база на нуждите си, клиентите могат да оптимизират потреблението си на електроенергия или отопление, когато те са контролирани от други интелигентни превключвателни устройства.

„Малко известен факт е, че много уреди и системи в домовете и офисите ни изпoлзват повече енергия, отколкото им е необходима. Предпоставките за това могат да бъдат много –  забравени включени лампи и климатици, които харчат повече енергия отколкото трябва. Тук на помощ идват новите ни смарт сензори Shelly Plus H&T и Shelly Motion2, които чудесно се допълват с други превключващи уреди Shelly, за да помогнат на клиентите да оптимизират потреблението на енергия у дома и в офиса“, сподели Димитър Димитров, основател и главен изпълнителен директор на Алтерко.

Shelly Plus H&T – сензорът за влажност и температура от следващо поколение, предлага уникална технология, повишена чувствителност и Bluetooth свързаност за бързо включване на приложения. Усъвършенстван с по-бърз процесор, Shelly Plus H&T следи и за най-малката промяна в условията и може да помогне на клиентите да предотвратят изсушаване на въздуха или поява на мухъл, като същевременно поддържа комфортни условия в помещенията. Shelly Plus H&T е със съвременен минималистичен дизайн и дисплей с електронно мастило и ниска консумация на енергия, което го прави идеален за интериора на всеки дом или офис.

Shelly Motion2 – мощният сензор за движение, е наследник на своя изключително успешен предшественик Shelly Motion. Тази последна разработка на компанията идва с и елегантен дизайн и е обновена със сензори за светлина и температура. Shelly Motion2 има ненадминат живот на батерията, благодарение на Wi-Fi IoT решението на Silicon Labs. Той разполага с 6500 mAh презареждаща се батерия, която може да работи и да остане свързана с домашната Wi-Fi мрежа за повече от една година с едно зареждане. Това е сериозно предимство пред други конкурентни сензори, които изискват подмяна на батерията или презареждане след седмици непрекъсната работа. Shelly Motion2 остава свързан с Wi-Fi мрежата 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, като осигурява бърза реакция в реално време (средно за по-малко от 200 милисекунди) и незабавно засича дори най-малкото движение.

Shelly Plus H&T и Shelly Motion2 се свързват лесно с другите устройства в системите за домашна автоматизация на клиентите и могат да задействат различни действия въз основа на персонализирани графици, интелигентни таймери или промени в условията. И двете устройства могат да се управляват директно без хъб чрез безплатното приложение Shelly Cloud, което позволява на потребителите лесно да ги интегрират с най-популярните платформи за домашна автоматизация и гласови асистенти на трети страни.

По време на премиерното събитие, който се стриймваше на живо, Алтерко представи и още 4 предстоящи устройства от линията Shelly за домашна автоматизация – Shelly Pro 3 и Shelly Plus i4DC, които ще бъдат пуснати в продажба през септември. Другите два продукта са разработени специално за американския пазар, където компанията бързо набира популярност и печели пазарен дял. Shelly Plus Wall Dimmer US ще бъде наличен през септември, а Shelly Plus Plug US е вече в продажба на shop.shelly.cloud.

Представянето на нови интелигентни устройва за дома и офиса от линията Shelly с фокус върху енергийната ефективност е част от амбициозният план на Алтерко да постигне темп на растеж от 43% до края на годината, както и да влезе в топ 10 на водещите IoT компании на европейския пазар.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ