Amazon съкращава стотици работни места в подразделението за облачни услуги

Amazon съкращава стотици работни места в подразделението за облачни услуги

Amazon съкращава стотици работни места в подразделението за облачни услуги

Подразделението за облачни изчисления на Amazon съкращава стотици служители във физическите си магазини и отделите за продажби и маркетинг, съобщи CNBC. „Идентифицирахме няколко целеви области на организацията, които трябва да рационализираме, за да продължим да фокусираме усилията си върху ключовите стратегически области, които смятаме, че ще осигурят максимално въздействие“, каза говорител на компанията. „Не взехме тези решения лекомислено и се ангажираме да подкрепяме служителите по време на прехода им към нови роли във и извън Amazon.“, декларира той.

Облачните услуги са доходоносно звено на Amazon, което обаче отбеляза забавяне на ръста на продажбите през последните тримесечия, тъй като компаниите намалиха разходите си за такъв тип услуги на фона на нарастващите лихвени проценти. Ръководителите на Amazon изразиха известен оптимизъм през февруари, когато казаха, че пазарът започва да показва признаци на повторно ускоряване.

Съкращенията в технологичния екип на магазините на компанията идват, след като Amazon заяви, че ще премахне системите за безкасово плащане в своите магазини Fresh в САЩ. Отделът на AWS включва екипи, които наблюдават технологията без касиер, наречена Just Walk Out, както и нейните интелигентни колички Dash и технологията за разплащане, базирана на Amazon One. Технологичният екип на магазините беше преместен от групата за търговия на дребно на Amazon в отдела за облачни изчисления през 2022 г.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ