Apple готви iPhone с невидими рамки около екрана

Apple готви iPhone с невидими рамки около екрана

Apple възнамерява да пусне напълно безрамков iPhone до 2025 г. Компанията вече се е свързала с доставчиците на OLED дисплеи, за да разработят нови типове екрани, които ще отговарят на дизайна на бъдещите устройства, според корейското издание The Elec.

Според източника, Apple не иска да използва настоящите OLED дисплеи от ново поколение, които имат леко заоблени ръбове, за да постигнат ефекта без рамки. Компанията смята, че подобни екрани могат да причинят оптично изкривяване и не са достатъчно надеждни. Затова Apple предложи на Samsung и LG Display своя план за създаване на плоски дисплеи без видими рамки.

Според The ​​Elec, първите смартфони на Apple с пълни безрамкови екрани ще бъдат iPhone 17 Pro и 17 Pro Max, които трябва да се появят през 2025 г. Освен това тези модели ще бъдат оборудвани със скенер за лице Face ID, скрит под екрана. В този случай селфи камерата все още ще остане видима. През есента на 2023 г. Apple ще представи линията смартфони iPhone 15. Неотдавна беше съобщено, че Apple ще повиши цените на новите модели iPhone.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ