Асrоnіѕ беше оценена на 3,5 мрлд. долара

Асrоnіѕ беше оценена на 3,5 мрлд. долара

Асrоnіѕ беше оценена на 3,5 мрлд. долара

Лидерът в киберзащитата Acronis бе оценен на над 3,5 млрд. долара, след като по-рано тази година набра 250 млн. долара ново финансиране от институционални инвеститори, за да разшири бизнеса си, включително чрез придобивания и наемане, предаде Блумбърг.

Сред участниците в сделката е бил инвестиционният гигант Blackrock, твърдят запознати източници, пожелали да запазят анонимност.

Говорител на BlackRock отказа коментар.

Acronis последно бе оценен на 2,5 млрд. долара през май 2021 г., след като получи инвестиция от 250 млн. долара от СVС Саріtаl Раrtnеrѕ VІІ и дpyги. Преди това тя е набрала финансиране и от Goldman Sachs .

Новините за финансирането идват в момент, когато оценките на стартъпи като шведската Klarna се понижават на фона на нарастващите лихвени проценти. Компаниите за киберсигурност обаче се възползваха от бума в търсенето на фона на напрежението между Русия и Запада заради войната в Украйна, която подхрани страховете от кибератаки в страните от НАТО.

Acronis е основана в Сингапур през 2003 г. и регистрирана в Швейцария пет години по-късно. Тя предлага от продукти за киберсигурност и защита на данните за фирми и физически лица. Компанията  има повече от 2000 служители и офиси в 34 локации, включително в България, където тя навлезе през 2018 г.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ