Мъск въвежда месечен абонамент от 8 долара за верификация на профил в Twitter

Мъск въвежда месечен абонамент от 8 долара за верификация на профил в Twitter

Мъск въвежда месечен абонамент от 8 долара за верификация на профил в Twitter

Twitter Inc ще таксува 8 долара на месец за своята услуга Blue, която включва желаната отметка „верифициран“, каза новият шеф на социалната Илон Мъск, който се стреми да увеличи приходите от абонаментите и да направи социалната медийна мрежа по-малко зависима от реклами.

„Сегашната система на лордове и крепостни селяни в Twitter за това кой има или няма синя отметка е глупост. Власт за хората! Синьо за $8/месец“, написа Мъск в публикация в социалната мрежа, като добави, че бъде коригирана в различните страни спрямо покупателната способност на потребителите.

Синята отметка до потребителското име на дадено лице в платформата за социални медии означава, че Twitter е потвърдил, че акаунтът принадлежи на лицето или компанията, които използват този профил. В момента Twitter е безплатен за повечето потребители

Мъск придоби Twitter за 44 милиарда долара миналата седмица.

След поглъщането той предприе бързи действия, за да остави своя белег върху компанията, уволнявайки голяма част от досегашното й ръководство.

Рекламният шеф на Twitter, Сара Персонет, написа във вторник в Туитър, че е напуснала поста си миналата седмица, добавяйки допълнителна несигурност за рекламодателите.

Във вторник Мъск каза, че абонатите със сини отметки ще получат приоритет при отговори, споменавания и търсене и ще могат да публикуват по-дълги видеоклипове и аудио файлове. Те ще виждат и  наполовина по-малко реклами.

Повече от 80% от потребителите на Twitter, участвали в скорошна анкета, казаха, че не биха платили за отметката за верификация. Около 10% са заявили, че са готови да плащат 5 долара на месец.

Twitter вече има абонаментна услуга, наречена Twitter Blue, която стартира през юни миналата година и предлага достъп до функции като опция за редактиране на туитове.

На фона на спекулациите, че Twitter може скоро да започне да таксува потвърдените потребители с месечна такса от 20 долара за сини отметки, авторът на Стивън Кинг написа: „Ако това бъде въведено, аз си отивам като Enron“.

Отделно, S&P Global Ratings понижи рейтинга на Twitter до B- поради „значително“ увеличение на дълга след придобиването.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ