Технологии

Скоростни влакове без машинист обслужват новата линия на метрото в Истанбул

Скоростни влакове без машинист обслужват новата линия на метрото в Истанбул

Скоростни влакове без машинист обслужват новата линия на метрото в Истанбул

Едно от характерните нововъведения, които предлага линията, са произведените в Китай. Самостоятелни автоматизирани метро влакове без машинист, които могат да се движат с до 120 километра в час ще пътуват по откритата официално днес метролиния, която свързва центъра на Истанбул с новото международно летище.

"Тази линия на метрото е с капацитет 800 000 пътника дневно. Тя ще позволи пътуване от гара Кагитане до летище Истанбул за 24 минути", заяви турският президент Реджеп Ердоган по време на церемонията по откриването.

Напълно автоматизираните влакове без машинист са построени от китайската компания CRRC Zhuzhou Locomotive Co., Ltd. Тя подписа договор за покупка и пускане в експлоатация на 176 метро вагона с турската генерална дирекция "Инфраструктурни инвестиции" още през януари 2020 г., като голяма част от тях всъщност ще бъдат произведени във фабриката на компанията в Анкара, Турция.

За последното десетилетие китайската CRRC ZELC е доставила повече от 400 превозни средства на Турция, които вече са в експлоатация в трите най-големи града на страната - Истанбул, Анкара и Измир.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Три ревизии са открили големи задължения на „Nexo“ по ДДС в България
Обвиниха компанията на най-богатият човек в Азия в „най-голямата измама в корпоративната история“
Дора Стрезова-Николова, изпълнителен директор на „Кока-Кола България“ и екип
Тръмп разкритикува Байдън заради танковете за Украйна и призова за прекратяване на войната
На днешната дата, 27 януари. Рождениците днес
"Всички губят": Струва ли си демонстрирането на висок социален статус
Гергана Раковска, председател на Фондация на бизнеса за образованието и на National Board for Certified Counselors (NBCC Bulgaria)
10 навика от ежедневието, които убиват отношенията