Tesla представи система за самоуправление, но не пускайте волана!

Tesla представи система за самоуправление, но не пускайте волана!

Tesla представи система за самоуправление, но не пускайте волана!

Tesla Motors представи нова система за самоуправление, която ще позволява на автомобилите да се задържат в лентата и да пазят дистанция от другите участници в движението, съобщава Reuters.

Новата „автопилотна“ функция е създадена за автомобили, произведени след септември 2014 година, и ще бъде достъпна чрез модернизация на софтуера за клиентите на компанията в САЩ, а малко по-късно и в Европа и Азия.

Системата ще може още да намира място за паркиране, да паркира успоредно и да предупреждава водача за евентуални странични опасности, използвайки камери и сензори.

Главният изпълнителен директор на компанията обаче предупреди шофьорите да не се предоверяват на технологията и да не пускат волана, тъй като функционалността на автопилота е в стадий на тестване и шофирането „без ръце“ не е препоръчително.

Отбрани журналисти, които бяха поканени в централата на Tesla Motors в Силициевата долина и имаха възможност да тестват новите седани на Model S, разказват, че когато отделят ръце от волана, на таблото светва надпис „Дръжте волана!“ В по-трудни пътни условия се включва и аудиосигнал. Ако и той бъде игнориран, колата забавя хода си и в крайна сметка спира, обясняват от компанията.

„На този етап сме изключително внимателни, затова съветваме шофьорите да не пускат волана“, заяви Елън Мъск пред репортерите. „След време ще решим и това неудобство.", добави той.

В рамките на 3 години колите ни ще могат да ни возят „от гаража до работа, без да се налага да пипаме нищо“, обеща предприемачът. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ