Twitter моли съкратени служители да се върнат на работа

Twitter моли съкратени служители да се върнат на работа

Twitter моли съкратени служители да се върнат на работа

Twitter започва втората си пълна работна седмица под ръководството на Илон Мъск със съкратена наполовина работна сила, нарастващи загуби и неочаквани обрати в плановете на компанията, пише Блумбърг.

След като компанията за социални мрежи уволни около половината своя персонал от 7500 души в петък, тя започнала е да търси десетки служители с молба да се върнат на работа. Според запознати източници някои от хората, получили покана да се върнат обратно, са били уволнени по грешка, докато други са били освободени преди ръководството да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за изграждането на новите функционалности, които Мъск иска.

Twitter съкрати близо 3700 души миналата седмица в опит да намали разходите на компанията след придобиването й от Мъск. Много служители научиха, че са загубили работата си, след като достъпът им до системи за цялата компания, като имейл и Slack, беше внезапно спрян. Исканията служителите да се върнат показват колко прибързан и хаотичен е бил целият процес.

Говорител на Twitter не е отговорил на искане на Блумбърг за коментар.

Според източниците Мъск иска от останалите около 3700 служители да работят бързо за въвеждането на нови функции, като в някои случаи работници са спали в офиса, за да спазят новите крайни срокове.

По-рано Twitter обяви, че пуска нови функции към своя абонаментен план Twitter Blue, предлагайки верификация за всеки потребител, който плаща месечната такса от 8 долара. Компанията също така каза, че скоро ще пусне други функции за абонамента, включително наполовина по-малко рекламите, възможността за публикуване на по-дълги видеоклипове и получаване на приоритетно класиране в отговори, споменавания и търсения.

Пускането на новата функция за верификация обаче бе отложено от за 9 ноември, като първоначалния план бе тя да влезе в употреба още на 7 ноември. Причина за отлагането са междинните избори в САЩ на 8 ноември и пасенията, че промяната може да доведе до злоупотреби. Фирмата е получила вътрешна и външна обратна връзка, от която става ясно, че в платформата може да се появят фалшиви профили кандидатите за постове в Конгреса на САЩ и други политически фигури, което да окаже влияние върху изборните резултати.

Късно в неделя Мъск каза, че Twitter ще забрани акаунти, които се представят за други, след като няколко популярни потребители смениха имената и снимките си, за да съответстват на тези на милиардера. Всяка промяна на името изобщо ще доведе до временна загуба на отметката за верификация.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ