Virgin Galactic и Boeing работят заедно по следващо поколение кораб-майка

Virgin Galactic и Boeing работят заедно по следващо поколение кораб-майка

Virgin Galactic и Boeing работят заедно по следващо поколение кораб-майка

Virgin Galactic обяви, че си партнира с дъщерно дружество на Boeing за производството на следващото поколение двуфюзелажен самолет, използван за издигане на ракетния кораб на компанията за космически туризъм, съобщи Асошиейтед прес. 

Aurora Flight Sciences ще построи два от специалните самолети носители в своите съоръжения в Мисисипи и Западна Вирджиния. Окончателното сглобяване ще се извършва в завода на Virgin Galactic в Мохаве, Калифорния, като първият кораб майка, произведен по договора, се очаква да влезе в експлоатация през 2025 г. Всяка от тези машини ще бъде проектирана да извършва до 200 изстрелвания годишно, предава БТА. 

Virgin Galactic неколкократно е отлагала сроковете за изстрелване на космически туристи, като сега търговската услуга се очаква през 2023 г. 

"Следващото поколение кораби-майки ще бъде неразделна част от увеличаването на операциите на компанията. Те ще бъдат по-бързи за производство, по-лесни за поддръжка и ще ни позволят да изпълняваме значително повече мисии всяка година. Подкрепена от мащаба и силата на Boeing, Aurora е идеалният производствен партньор за нас", каза главният изпълнителен директор на Virgin Galactic Майкъл Колглазиър. 

През последните няколко месеца Aurora Flight Sciences и Virgin Galactic работят за разработване на проектни спецификации, както и на изисквания за работната сила и производството. 

След като достига почти 15 000 метра, космическият самолет на Virgin Galactic се отделя от самолета носител и пада за момент, преди да запали ракетния си двигател. Той се изключва, след като достигне космическото пространство, осигурявайки на пътниците тишина, безтегловност и гледка към Земята отдолу. След това ракетният кораб се плъзга обратно към пистата на космодрума, обобщава АП. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ